Szarvascomb barna mártásban
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 60 dkg szarvashús
- 4 dkg füstölt szalonna
- 1 dl tejföl
- víz
- ecet
- só
- tisztított karikára vágott vegyes zöldség
- hagyma
- egész bors
Elkészítés
Mielőtt elkészítenénk a szarvast, bepácoljuk 1-2 napig. Megfőzzük a páclevet, majd ráöntjük a húsra. Hagyjuk 1-2 napot állni. Közben naponta egyszer-kétszer megforgatjuk. Kivesszük a pácléből, és füstöltszalonna- és császárszalonna szeletekkel megtűzdeljük, majd előmelegített sütőben sütjük, saját levével locsolgatva. Ha az egyik fele megpirult, megfordítjuk. Ha zsírjáig lesül, de még nem puha, időnként kevés páclével locsolgatjuk. Ha a hús még nem sült meg teljesen, csak félig, adjuk a páclében lévő zöldségeket a hús mellé. A visszamaradt zsírban kevés cukrot pirítunk, megszórjuk liszttel, felengedjük páclével, majd tejföllel. A kész mártást szitán átpasszírozzuk, hozzáadunk ízlés szerint citomlevet, sót. Ebben a mártásban hagyjuk párolódni a húst rövid ideig. Tálaláskor a mártást kevés friss tejföllel elkeverjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.